Over ons

Boomkwekerij Roelofs, sterk in kwaliteit

Op onze boomkwekerij telen wij vitale appelbomen, perenbomen en fruitboomonderstammen voor de fruitteeltsector in binnen- en buitenland. Het grootste deel van onze planten gaat naar telers in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Scandinavië, Italië en Polen. De vraag naar fruitbomen en onderstammen buiten de EU is groeiende. De onderstammen worden gedeeltelijk gebruikt voor de opkweek van de eigen fruitbomen.

Familiebedrijf

De oorsprong van ons familiebedrijf gaat terug naar 1960 toen Wim Roelofs op een fruitteeltbedrijf in de Noordoostpolder leerde hoe fruitbomen werden opgekweekt. In 1968 begon hij samen met zijn vrouw Riet in de Noordoostpolder een eigen fruitboomkwekerij. Sinds 1983 is ons bedrijf gevestigd in Zeewolde. Het bedrijf telt ongeveer 25 ha moerbedden, 12 ha 2-jarige onderstammen, 70 ha appelbomen en 45 ha perenbomen.

Ons managementteam voor de teelt en verkoop, stuurt een groep van 20 vaste medewerkers aan. Dit zijn veelal specialisten voor de grond, teelt, bemesting, fertigatie, gewasbescherming, kwaliteitsselecties planten, koeling, logistiek en verkoop. Zij werken nauw samen om een vitaal en gezond gewas op te kweken. In het seizoen worden ze bijgestaan door zo’n 70 losse krachten.

Kom kijken

Wij stellen het zeer op prijs als klanten het resultaat van de opkweek van hun bomen zelf komen bekijken. Zo kunnen we tijdens de teelt en bij het sorteren rekening houden met individuele wensen.

Bekijk ook onze brochure:

 

 

 

In de Spotlight

Summercrisp®

Summercrisp® is de eerste schurftresistente zomerappel met een goede smaak. De vruchten zijn aantrekkelijk roodgeel gestreept, met slechts weinig vruchtverruwing. Het vruchtvlees van Summercrisp is geel en door het hoge aandeel aan vitamine C wordt het vruchtvlees niet bruin. Opvallend is het zeer lage aandeel aan zonnebrandappels (2019). Bekijk folder Bekijk alle rassen