Opkweek onderstammen

De vruchtbare en groeikrachtige zeeklei van Zuidelijk Flevoland heeft een uitstekende structuur. Dit in combinatie met een optimale klimatologische zone in wereld vormt een perfecte basis voor het telen van kwalitatief hoogwaardige onderstammen. Dat zijn onderstammen met een optimale dikte- en lengtegroei en uitstekende beworteling.

Voor de productie van onze onderstammen gebruiken wij onder andere door NAKT gecertificeerd Basis uitgangsmateriaal van de Vermeerderingstuinen Nederland, de hoogste standaard voor de vermeerdering van onderstammen.

Jaarlijks worden grote hoeveelheden turf en zaagsel bij de moerbedden opgebracht. Daarna werken onze vakmensen met speciaal hiervoor ontworpen machines het organisch materiaal nauwkeurig op de juiste plek bij de onderstammen. Hierdoor starten de onderstammen met bewortelen en groeien uit tot vitale onderstammen met een sterke wortelpruik. Tijdens de opkweekfase kunnen we de moerbedden en kwekerijen volvelds beregenen. De moerbedden worden in het groeiseizoen gecontroleerd en gekeurd door een keurmeester van de NAK-Tuinbouw.

In de Spotlight

Summercrisp®

Summercrisp® is de eerste schurftresistente zomerappel met een goede smaak. De vruchten zijn aantrekkelijk roodgeel gestreept, met slechts weinig vruchtverruwing. Het vruchtvlees van Summercrisp is geel en door het hoge aandeel aan vitamine C wordt het vruchtvlees niet bruin. Opvallend is het zeer lage aandeel aan zonnebrandappels (2019). Bekijk folder Bekijk alle rassen