Actueel

Elstar Mantel® langer bewaarbaar

Marius Hol, inkoper Aardappels Groenten & Fruit bij Odin is gecharmeerd van de unieke biodynamische Elstar Mantel-appel van Fruitful: “Het is een mooie appel, extra rood van kleur en door de stevigheid is de appel goed bewaarbaar.”

Biodynamisch fruitbedrijf Fruitful
Odin heeft al vele jaren een goede relatie met het fruitbedrijf Fruitful van Rein Mantel in Biddinghuizen. Rein teelt Elstars en op een dag vond hij tussen zijn bomen een natuurlijke mutant, die hij doopte tot ‘Elstar Mantel’. Het bijzondere van deze appel is dat hij later in het seizoen geplukt kan worden en wat steviger vruchtvlees heeft. Mede hierdoor is de appel lang en goed te bewaren.

Elstar Mantel® lang bewaarbaar
“Odin heeft voor de lange termijn de intentie uitgesproken om deze unieke Elstar-appel te verkopen”, zegt Wouter Wezenbeek, hoofd Source & Supply Odin. “Als groothandel en winkelketen willen we graag wat meer appels verkopen, zodat we de komende jaren Reins volledige oogst kunnen afnemen. De omvang van zijn boomgaard past goed bij Odin.”

Actie rondom introductie
Om de appel te introduceren heeft Marius in voorjaar mooie aanbiedingen gepland. Ook het Appel-Oersap komt in de aanbieding. Odin noemt het een mooie biodynamische kruisbestuiving. Rein Mantel staat klaar om de sorteerband aan te laten zetten voor zijn appels.

De onderzoeksresultaten van onder andere de hardheid van Elstar Mantel® vind je hier.

Bekijk de folder van de Elstar Mantel® hier.

Bron: AGF nieuws
https://www.agf.nl/article/9508563/natuurlijke-elstar-mutant-blijkt-lang-bewaarbaar/

 

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen