Track and Trace

Vanaf 2015 zijn wij gestart met de traceerbaarheid van onze onderstammen en bomen. De planten zijn hierbij gedurende de opkweek, opslag, transport en uitlevering te volgen en waarbij de geschiedenis van het productieproces inzichtelijk kan worden gemaakt. Controles op voorraadbeheersing, verbeterde samenstelling van partijen, efficiëntieverbetering en kostenbesparing door automatisering zijn de belangrijkste argumenten.

Sorteren en verpakking van bomen

De bomen worden op sorteerbanden in de loods gesorteerd in verschillende kwaliteitsklassen. In bundels gaan deze appelbomen door een netmachine. Het net voorkomt onnodige takbreuk. Iedere pallet wordt door middel van track en trace gevolgd tot in de koelcel en uiteindelijk tot aan de klant.

Sorteren van onderstammen

Door optische camera’s op de sorteermachine kunnen de onderstammen op een tiende millimeter nauwkeurig worden gesorteerd.

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen