Rassen

Maak uw keuze

Ons assortiment appelbomen en perenbomen is afgestemd op de actuele wensen van de (inter)nationale fruittelers. Daarnaast zoeken wij samen met veredelingsbedrijven, onderzoeksstations, rassenconsortia, afzetorganisaties, handelsbedrijven en de telers naar verbeteringen van het huidige assortiment. Bij tijdige bestelling zijn individuele wensen met betrekking tot soorten en mutanten, onderstammen of boomtype mogelijk. Onderstaand overzicht toont alle rassen die we kunnen leveren. Maak uw selectie tussen appel, peer of beide.
Filter

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen.

Bekijk folder

Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020

Elstar Elrosa®

Kleuring is gemakkelijker en egaler dan bijvoorbeeld bij Elstar Elshof® of Red Elstar®.
Elrosa® appels kleuren niet paars. Ten opzichte van Elstar kleurt Elrosa® tot 10 dagen eerder.

Bekijk folder

Elstar P.C.P.®

Elstar P.C.P.® heeft een betere vruchtmaat en intensieve vruchtkleur. De vruchten zijn tweekleurig en van een egale homogene kleuring van 60 – 80% van de vrucht. Deze mutant is één week eerder rijp dan Elstar Elshof®. Volgens proeftuin OVA-Jork heeft deze mutant ruim 9% meer kleur en is hij ruim 8% groter dan Elstar Elshof®.

Bekijk folder

Finesse Early Queen®

Vruchtbare en vroege mutant. Finesse Early Queen® kleurt en rijpt circa drie weken eerder dan elke andere Jonagold mutant en is 1 á 2 weken eerder plukrijp dan Elstar en Conference. Het is een helderrode appel met een groene achtergrond. Tot binnen inde boom zijn de vruchten goed gekleurd. Door zijn vroege kleuring en rijpheid kan Finesse Early Queen® als primeur aan de consument aangeboden worden.

Bekijk folder

Bekijk onderzoeksrapport 2020-2021

Gala Dark Ann®

De kleur van Dark Ann® is donkerrood met enkele vlammen, die nog dieper rood zijn. In vergelijking tot andere donkerrood gekleurde mutanten behoort Dark Ann® tot de meest stralend rode.

Bekijk folder

 

Gala Magma®

Vroeg, rondom en levendig gekleurd. Gala Magma® kleur zeer vroeg en is 1 week eerder rijp dan Gala Must. De kleuring van Gala Magma® is volledig en levendig helder- en donkerrood gestreept. In vergelijking met Gala Glaxy selecta® en Gala Brookfield® kleurt deze mutant beter.

Bekijk folder

Jonagold Wiltons Star®

Gelijkmatige en intens donkerrode kleur, ook onder in de boom. Ten opzichte van de Red Jonaprince® kleuren de vruchten egaler en intensief donkerrood, zonder strepen. Opvallend is dat de vruchten onder in de boom goed kleuren, ook zonder koude nachten. Door de goede kleuring is deze mutant ook geschikt voor de teelt onder hagelnetten. Een mutant die onder vele omstandigheden kleurt.

Bekijk folder

Santana®

Schurftresistente, hypoallergene en smaakvolle appel. Santana® is een appel met een iets gestreepte helder- tot donkerrode blos op een groengele ondergrond. Het is een lekkere, knapperige, sappige en fris zure appel. Bij een smaaktest (Bron: Obstbau 4/2011) scoort Santana® net zo hoog als Elstar. Santana® is een middelgrote, regelmatig gevormde vrucht met goede hardheid.

Bekijk folder

Summercrisp®

Summercrisp® is de eerste schurftresistente zomerappel met een goede smaak. De vruchten zijn aantrekkelijk roodgeel gestreept, met slechts weinig vruchtverruwing. Het vruchtvlees van Summercrisp is geel en door het hoge aandeel aan vitamine C wordt het vruchtvlees niet bruin. Opvallend is het zeer lage aandeel aan zonnebrandappels (2019).

Bekijk folder

Xenia®

Zoete, aromatischer en knapperige peer. De vrucht is iets grover, diabolovormig met een stevig vruchtvlees. De gladde vruchtschil heeft een groene achtergrondkleur met weinig verruwing. Na opslag verandert de kleur meer naar groen-geel. De peer kan zowel groen en knapperig worden gegeten, maar ook geel en zacht smaakt deze peer goed. Stenigheid komt niet of slechts zelden voor.

Bekijk folder

Overige perenboomrassen

Naast de hier getoonde appel- en perenrassen heeft Roelofs Boomkwekerij nog meer perenboomrassen in het assortiment.

Bekijk ze hier.

Overige appelboomrassen

Naast de hier getoonde appel- en perenrassen heeft Roelofs Boomkwekerij nog meer appelboomrassen in het assortiment.

Bekijk ze hier.