Opslag en transport

Opslag

De fruitbomen en onderstammen worden na het rooien op pallets opgeslagen. Vanaf het najaar staan de fruitbomen klaar voor levering. Voor de telers die de bomen in het voorjaar geleverd willen, bewaren wij tegen een gestaffelde vergoeding in de speciaal daarvoor ingerichte koelcellen. Een vernevelingsinstallatie in de koelcel zorgt voor een optimale luchtvochtigheid. De conditie van de planten én het bewaarklimaat worden dagelijks gecontroleerd.

Verpakking

Verpakking van fruitbomen en onderstammen krijgt veel aandacht. Doel is om uitdroging en tak- of wortelbreuk te voorkomen. Fruitbomen worden bij voorkeur op gegalvaniseerde pallets opgeslagen in bundels van vijf of tien bomen – zonder veel druk op de pallets – gestapeld. Een net om de bundels appelbomen voorkomt tak- en wortelbreuk.

De onderstammen voor verre bestemmingen stapelen we op speciale pallets die – voordat ze op transport gaan – volledig worden ingepakt met folie.

Transport

De fruitbomen en onderstammen gaan altijd direct uit de koeling onder vochtige omstandigheden in een afgesloten vrachtwagen op transport. Voorwaarde is dat de buitentemperaturen minimaal 1 graad Celsius is. Takbreuk voorkomen we door de planten in een speciale schuifzeilen-vrachtwagen vanaf de zijkant te laden. Het contact tussen pallets onderling en met de wanden is daardoor minimaal.

 

In de Spotlight

Gala Dark Ann®

De kleur van Dark Ann® is donkerrood met enkele vlammen, die nog dieper rood zijn. In vergelijking tot andere donkerrood gekleurde mutanten behoort Dark Ann® tot de meest stralend rode. Bekijk folder Bekijk alle rassen