Actueel

Open dag Proeftuin Randwijk 15 augustus

Op donderdag 15 augustus vindt de Open Dag Proeftuin Randwijk plaats. Tijdens deze dag is er een bedrijvenmarkt waar Roelofs Boomkwekerij aanwezig is. Daarnaast worden en rondgangen georganiseerd met verschillende thema’s en er zijn lezingen over diverse thema’s. Wij hopen u op deze dag te ontmoeten.

Programma

Dit jaar heeft de organisatie voor de bezoekers een uitzonderlijk inspirerend en afwisselend programma samengesteld. Er zijn verschillende veldexcursies, er zijn demonstraties en is er een ruim opgezette bedrijvenmarkt.

Tijdens de veldexcursies is aandacht voor het teeltsysteem van de toekomst en kunt u diverse 2D-plantsystemen bekijken. Daarnaast is er aandacht voor watergift, voor onkruidbeheer, voor rassen en onderstammen en de overkapte teelt van appel en peer. Ook het nieuwe biologische perceel met 9 appelrassen en 4 perenrassen zal worden bezocht.

In een kort symposium wordt aandacht gegeven aan de nieuwe cabriokap op Proeftuin Randwijk, die tijdens de open dag feestelijk geopend zal worden.

Op het open veld van de Proeftuin worden mechanisatiedemo’s getoond. U kunt kennismaken met innovatieve spuittechnieken en met de nieuwste manieren van mechanische onkruidbestrijding. Tevens kunt u een presentatie bijwonen over de tussentijdse resultaten van het project Fruit 4.0 dat gaat over technologie en datamanagement voor de fruitketen.

Praktische informatie

De inloop op donderdag 15 augustus is om 13.30 uur, het programma start om 14.00 en eindigt om 20.30 uur. De Proeftuin Randwijk is gevestigd aan de Lingewal 1 in Randwijk. Kijk voor meer informatie op www.proeftuinrandwijk.nl. Heeft u voor deze tijd vragen voor ons? Neem dan contact op.

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen