Actueel

NIEUWE interactieve webinar Elstar Mantel® in aantocht

Op donderdag 25 november om 19:00 uur nodigen wij u opnieuw uit voor de deelname aan de interactieve webinar Elstar Mantel®.

Door een technisch probleem in de hardware van de link naar de camera kon de webinar op 19 november helaas niet plaatsvinden. Onze excuses voor het ongemak.

 

We geven u uitgebreide informatie en laten filmfragmenten zien over de onderzoeksgegevens zoals rijping, kleuring, hardheid en bewaring van deze nieuwe, veelbelovende Elstar mutant, de Elstar Mantel®. We nemen u mee naar het fruitbedrijf van Rein Mantel, alwaar de pluk van deze latere en hardere Elstar mutant in september heeft plaatsgevonden. Dick Hoondert staat op de Vermeerderingstuinen Nederland en legt u uit hoe deze mutant wordt getoetst en waar precies het Elite oculatiehout vandaan komt. Op onze kwekerij staat Jurrian Ham. Hij laat zien hoe de bomen in de kwekerij groeien.

Aanmelding webinar

Klik op onderstaande link voor deelname van de webinar. Deze vindt plaats via YOUTUBE en duurt ongeveer 45 minuten.

Deelnemen webinar

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen