Actueel

Interactieve webinar Elstar Mantel®

Op vrijdag 19 november om 14 uur nodigen wij u uit voor de deelname aan een interactieve webinar.

We geven u uitgebreide informatie en laten filmfragmenten zien over de onderzoeksgegevens zoals rijping, kleuring, hardheid en bewaring van deze nieuwe, veelbelovende Elstar mutant, de Elstar Mantel®. We nemen u mee naar het fruitbedrijf van Rein Mantel, alwaar de pluk van deze latere en hardere Elstar mutant in september heeft plaatsgevonden. Dick Hoondert staat op de Vermeerderingstuinen Nederland en legt u uit hoe deze mutant wordt getoetst en waar precies het Elite oculatiehout vandaan komt. Op onze kwekerij staat Jurrian Ham. Hij laat zien hoe de bomen in de kwekerij groeien.

Aanmelden Webinar Elstar Mantel®

Deelnemen Webinar Elstar Mantel®

Voor de webinar heeft u de software TEAMS nodig. Deze kunt u hier downloaden. Zorg dat de microfoon en camera van tevoren zijn getest.

Software TEAMS downloaden

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen