Actueel

Dick Hoondert, nieuwe vertegenwoordiger bij Roelofs Boomkwekerij

Sinds kort is Dick Hoondert werkzaam bij Roelofs Boomkwekerij voor de service aan klanten en de verkoop van fruitbomen in met name Nederland en België. Daarom stelt hij zich graag even aan u voor:“Ik ben Dick Hoondert, 50 jaar oud, geboren en getogen in Kwadendamme in de provincie Zeeland. Ik heb twee zonen van 19 en 17 jaar oud en een vriendin.

Nadat ik in 1989 de Middelbare Agrarische School in Tiel heb afgerond, heb ik de eerste jaren op een fruitbedrijf en boomkwekerij gewerkt.

Halverwege de jaren 90 ben ik in de internationale fruithandel terechtgekomen en vanaf 1997 was ik werkzaam voor Capespan, een Zuid-Afrikaanse fruitcoöperatie. Mijn werkzaamheden waren daar in hoofdzaak kwaliteitsmanagement en logistiek. Voor deze functie heb ik wereldwijd gereisd.

Aangezien ik zelf een oppervlakte peren (5 hectare) beheer, ben ik altijd betrokken gebleven bij de fruitteelt en weet goed wat er speelt in de Europese fruitteelt.

Als hobby’s speel ik graag een partijtje voetbal bij de veteranen in ons dorp en in de zomermaanden zit ik graag op de fiets.

Mijn fulltime werkzaamheden voor Boomkwekerij Roelofs als relatiebeheerder voor met name Nederland en België zijn per 1 mei gestart. Het lijkt mij mooi om mijn opgedane kennis uit te dragen en ik zie deze functie dan ook als een leuke uitdaging.”

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen