Actueel

Appeldag 27 juni 2019

De Appeldag vindt dit jaar plaats op donderdag 27 juni van 10:30 – 20.00 uur op het fruitbedrijf van Verstegen in Opijnen. De Appeldag staat in het teken staan van nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van de appel- en fruitteelt. Verstegen teelt diverse appelrassen, waarbij het bedrijf voor 36 ha uit appels en 20 ha uit peren bestaat.

Naast de focus op appels zullen diverse noviteiten voor de brede fruitteelt aan bod komen, waar ook zeker de perenteler hier zijn voordeel uit kan halen. Denk hierbij aan smart farming technieken, mechanisatie en diverse teeltsystemen. Daarnaast zijn er meer dan honderd fruittelers en toeleveranciers aanwezig op deze dag, is er een informatiemarkt, zijn er rondleidingen van medewerkers van Delphy, Fruitmasters en CAF en demonstraties over nieuwe spuittechnieken, smartfarming en autonome voertuigen.

Ga voor meer informatie naar de website van de Appeldag of bekijk onderstaand de uitnodiging.

Roelofs Boomkwekerij is deze dag ook aanwezig, u vindt ons op stand 7. Wilt u alvast een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op.

Uitnodiging Appeldag 21019

 

In de Spotlight

Elstar Mantel®

Elstar Mantel® is een appel met significant knapperiger en harder vruchtvlees in vergelijking met Elstar Elshof®. De rijping is 5-10 dagen later dan bij Elstar Elshof®. Gezien de warme zomers van de afgelopen jaren, is een hardere en knapperige appel van grote toegevoegde waarde. Ook een later rijpende Elstar heeft voor de telers voordelen. Bekijk folder Nieuwsbrief Proeftuin Randwijk 31 jan 2020 Bekijk alle rassen